Активна почивка в Родопите – забавления за цялото семейство

юли 21, 2022 | Ново от нас

Ако Вие не сте от хората, които си представят ваканцията единствено като излежаване, спа процедури и отмора, а предпочитате наситените преживявания, новите неща, незабравимите забавления, ето няколко съвета от нас. Научете повече за това как да имате активна почивка, която да Ви зареди с емоции и да накара децата Ви да изживеят дни, наситени с впечатления?

Идеи много, в зависимост от предпочитанията Ви. Но не пропускайте възможността да се качите на АТВ и да се повозите сред красивата природа. Това не изисква специална категория, а тези превозни средства са изключително лесни за шофиране. Ако предпочитате собствените усилия – то наемете велосипеди за цялото семейство и вижте докъде ще Ви отведат еко пътеките.

Изберете хотел, който Ви предлага разнообразие от дейности. Какво ще кажете за дълги водни пързалки, басейни или пък ледени пързалки? Удовлетворението след такива активности е гарантирано.

Активна почивка за малки и големи

Да наемете лодка е друга възможност, която ще налее в тялото Ви щастливи хормони. Спортувате, докато се забавлявате, забавлявате се, докато спортувате – истински активна почивка! А защо не и вело-писти за усъвършенстване на уменията? Батути, йога стени, въздушна възглавница, сух басейн с топки, надуваеми шейни – приятните изживявания всъщност са на една ръка разстояние независимо в кой сезон сте планирали Вашата активна почивка.

Но не забравяйте, че има възможности и за по-кротки занимания. Децата Ви със сигурност ще запомнят ваканцията, ако сами са приготвяли храната си – кой не иска да „изобрети“ най-вкусната пица или да се научи да суши плодове. Крафт-уменията също са невероятен вариант да отпочинете с цялото семейство и да се сдобиете със собственоръчно направени артикули – кожени портмоненца, сувенири и много други.

Изберете внимателно локацията така, че в близост до хотела Ви да има възможност за леки преходи в планината, лежерни разходки и красиви гледки. Защото няма нищо по-релаксиращо от допира с непокътната българска природа. А Родопите са онази дестинация, която Ви осигурява истинско разнообразие, омайващи природни забележителности, чист въздух и прелестна храна.

активна почивка в Родопите